مرکز درمان ناباروری حضرت مریم (س) با داشتن امکانات و تجهیزات بهروز و تیم تخصصی زنان و ناباروری توانایی انجام عمل هیستروسکوپی و لاپاروسکوپی را بهصورت پیشرفته و جدید دارد.
رحم قسمتی از دستگاه تناسلی خانم است که مهمترین نقش را در باروری ایفا میکند و محل اصلی نگهداری و تغذیه جنین در زمان بارداری است. برخی از مشکلات رحم مانند پولیپ اندومتر، فیبروئید ساب موکوزال، سپتوم رحم و چسبندگی داخل رحم روند لانه گزینی جنین را دچار اشکال میکند، گاهی قبل از شروع درمان ناباروری، هیستروسکوپی پیشنهاد میشود تا رحم ازنظر توانایی قبول جنین بررسی شود. هیستروسکوپی روش استاندارد طلایی برای بررسی مشکلات رحم بهطور مستقیم است. حذف و بهبود اين اختلالات شانس فرد را برای باردارشدن افزایش میدهد.
هیستروسکوپی یک روش جراحی حداقل تهاجمی است، یک لوله نازک و انعطافپذیر بهنام هیستروسکوپ از طریق واژن و دهانه رحم به رحم وارد میشود و به تشخیص و درمان مسائل مربوط به رحم میپردازد.
بسته به اینکه هیستروسکوپی تشخیصی باشد یا درمانی 5 دقیقه تا بیش از 1 ساعت طول میکشد. هیستروسکوپی تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. برای هیستروسکوپی تشخیصی، نور و دوربین موجود در انتهای هیستروسکوپ به پزشک اجازه میدهد رحم و لولههای فالوپ را ببیند. در هیستروسکوپی درمانی ابزارهای مخصوص جراحی مانند قیچی، الکترود، لیزر و... نیز از طریق لوله هیستروسکوپی وارد رحم میشوند.
احساس سوزش و گرفتگی مشابه گرفتگی در دوران عادت ماهانه، لکه بینی و خونریزی تا چند روز بعد از عمل ممکن دیده شود. بیمار میتواند فعالیتهای عادی خود را روز بعد از عمل از سر بگیرد.
لاپاروسکوپی یک روش جراحی تشخیصی و همزمان درمانی است که برای تشخیص و درمان مشکلاتی همچون کیست، فیبروئید و عفونتهای دستگاه تناسلی زنان و بیماریهای دستگاه گوارشی استفاده میشود. همچنین از طریق لولهی لاپاروسکوپ میتوان نمونهای از بافت را جدا کرد و موردبررسی قرارداد. در لاپاراسکوپی به جای یک برش بزرگ و بازکردن کامل شکم، از چند برش کوچک استفاده میشود، بههمین علت به عملجراحی که با لاپاراسکوپ انجام میشوند، کمتهاجمی گفته میشود.
عمل لاپاراسکوپی بین 1 تا 2 ساعت، تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. این یک عمل سرپایی است و بیمار بعد از عمل به خانه برمیگردد. جراح یک تا چهار برش به طول کمتر از 3 سانتیمتر در شکم ایجاد میکند. ابتدا یک لولهی نازک به نام کانولا وارد ناحیه شکم میشود و شکم با گاز قابل جذب (معمولاً دیاکسیدکربن) متورم میشود تا دستگاههای داخلی بدن راحتتر دیده شوند. سپس لاپاروسکوپ و ابزار جراحی وارد محوطه شکم میشود. لاپاروسکوپ یک لوله بلند و نازک با نور زیاد و دوربین با وضوح بالا در قسمت جلویی است که دوربین آن تصاویری از اجزای داخل شکم روی مانیتور نمایش میدهد و جراح می تواند اجزای داخل شکمی را در لحظه مشاهده نماید. پس از پایان کار ابزارها از بدن خارج میشوند، گاز تخلیه شده و برشها با بخیه یا چسب جراحی بسته میشوند.
تا چند روز پس از لاپاراسکوپی درد در ناحیه عمل احساس میشود. برای کاهش درد از مسکن استفاده میشود. احساس درد شانه و نفخ پس از عمل معمولا حاصل گاز دی اکسید کربن است که ظرف چند روز این ناراحتی باید برطرف شود. بیمار می تواند تمام فعالیتهای طبیعی را یک هفته پس از عمل از سر بگیرد.