X

مرکز درمان ناباروری حضرت مریم | پولیپ رحم

پولیپ رحم

گاهی زنان به علت اختلالات هورمونی و آناتومیک، دچار خونریزی‌های نامرتب می‌‌شوند. پولیپ یکی از شایع‌ترین توده‌های خوش‌خیم رحم است که می‌تواند در هر قسمت از محوطه داخلی رحم و یا دهانه رحم رشد کند و موجب خونریزی‌های نامرتب شود.

رشد بیش‌ازحد سلول‌ها در دیواره داخلی رحم (اندومتر) در پاسخ به هورمون استروژن، منجر به شکل‌گیری پولیپ می‌شود. اندازه پولیپ از چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر متغیر است و با یک ساقه نازک یا یک پایه‌ی بزرگ به دیواره رحم متصل می‌شود.

طبیعی بودن ساختار و شکل رحم و لایه‌ی داخلی (اندومتر) برای لانه‌گزینی و‌ ادامه بارداری لازم است. وجود پولیپ در رحم می­‌تواند در بارداری اختلال ایجاد کند و خطر سقط‌جنین را افزایش دهد. برخی پزشکان ترجیح می‌­دهند قبل از انجام روش های کمک باروری، با عمل هیستروسکوپی پولیپ و ‌­ هر چه در داخل حفره‌ی رحم است را بردارند.

معمولاً پولیپ رحم علامتی را بروز نمی‌دهد اما در برخی از زنان دارای نشانه‌هایی مانند قاعدگی دردناک،  ترشحات غیرعادی واژینال، خونریزی غیرعادی قاعدگی، لکه بینی بعد از سن یائسگی و ناباروری است.

بهترین راه تشخیص پولیپ، انجام سونوگرافی در زمانی که ضخامت اندومتر به بیشترین مقدار خود می رسد یعنی در روزهای 10 تا 12 چرخه‌ی قاعدگی است. روش­‌های سونوسالپنگوگرافی (عکس رنگی) و هیدروسونوگرافی نیز در تشخیص پولیپ­‌ کمک کننده هستند.

درمان قطعی پولیپ رحم، برداشتن آن است. با عمل هیستروسکوپی می‌توان پولیپ رحم را خارج کرد. پولیپ خارج‌شده برای بررسی میکروسکوپی از نظر بدخیمی به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.

 

با ما در ارتباط باشید

دی ان ان